fbpx

SEO kommer fra det engelske uttrykket «search engine optimization», og kan på norsk forklares som søkemotoroptimalisering. Formålet med SEO er å forbedre et nettsted eller en nettside, slik at man får flere besøkende gjennom søkemotorer. Hva betyr SEO egentlig for deg og bedriften din?

Google er den mest populære søkemotoren i dag. Det kan derfor være riktig å fokusere på Google når man ønsker å oppnå høyere rangering for nettsidene sine. I de fleste tilfeller er det heller ingen motsetninger mellom Google sine kriterier sett i forhold til andre tilbydere som Microsoft Bing og Yahoo.

SEO har dessverre fått et negativt rykte hos noen på grunn av enkelte useriøse tilbydere. Dersom «optimaliseringen» blir gjort galt, fører dette ikke bare til en dårligere rangering hos søkemotorene, men i verste fall kan hele nettstedet ditt bli svartelistet.

Gode råd når det gjelder SEO for din bedrift sine nettsider

  • Kartlegg hvilke ord og uttrykk dine potensielle kunder bruker i Google-søk.
    Velg det uttrykket som gir deg størst muliget til økt synlighet for den aktuelle nettsiden.
  • Lag unikt og informativt innhold rundt det valgte temaet.
  • Pass på at nettsidens tittel, undertitler og nettadresse sammenfaller med det valget ditt.
  • Legg inn interne lenker i innholdet dersom du har relaterte nettsider fra før.
  • Få andre pålitelige nettsteder til å lenke til ditt verdifulle innhold.
  • Bruk sosiale medier til å spre informasjon om nettsiden din!

Her finner du flere viktige tips til søkemotoroptimalisering.

Hva betyr SEO for din bedrift?

Søkemotoroptimalisering må sees i sammenheng med innholdsmarkedsføring og annen digital markedsføring. I tillegg til å produsere nettsider som gir kunnskap, er det også viktig å utføre en kontinuerlig analyse, som kan bekrefte de metodene som fungerer for dere.